Öppet brev till er genuint fega ”opolitiska” tjänstemän i regeringskansliet


Eftersom ni 261 undertecknare av en e-post till en chef på regeringskansliet inte vågar säga offentligt vad ni tycker (och inte skall säga det alls i er roll som tjänstemän) skall jag säga offentligt vad jag tycker om ert tilltag. Ni har undertecknat en e-post till förvaltningschefen där ni säger er vara orolig för

  • Om arbetsgivaren kan ”garantera” att nästa regering och regeringsunderlag inte kommer att ”urholka Regeringskansliets värdegrund”.
  • Vad som händer med ”lojalitetsplikten gentemot regeringen och arbetsgivaren” om den hamnar ”i konflikt med regeringsformens bestämmelse om människors lika värde”.
  • Vad det innebär för ”tjänstemännens möjligheter att företräda” Sverige internationellt om ”företrädare för regeringen och/eller partier i regeringsunderlaget” anser att ”vissa tjänstemän med hänsyn till deras bakgrund – t.ex. judar, samer eller muslimer – inte är ”svenskar”.

Om nu regeringskansliet har en egen värdegrund vore det intressant att ta del av den. Den verkar inte inbegripa att opolitiska tjänstemän skall vara neutrala inför den regering svenska folket väljer i demokratiska val. Detta borde nog ingå i er värdegrund. Vad gäller ”allas människors lika värde” så är det rent svammel. Svenska lagar skall följas och där finns alla möjliga diskrimineringslagar. NI era fega politruker skall följa alla regeringars lika värde, börja med det. Vad gäller judar och samer tänker samtliga partier aktuella för en regeringsbildning följa regeringsformens 1 kap 2§, lyder enligt följande:

Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjlig- heter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).

Ni har själva valt att arbeta som opolitiska tjänstemän. Ni kan sluta er anställning när ni vill, börja som politiska sekreterare eller ta vilket annat jobb som helst. Ni kan bli politiker om ni så vill och vågar. Då får ni offentligt stå för era åsikter. Är det skrämmande? Ja jag förstår det. Har inte alltid varit lätt att vara Sverigedemokrat heller. Det fanns en tid när vi var utsatta för våld och reella hot. Något ni i alla fall lär slippa som vänsterpartister, socialdemokrater eller vad ni nu vill engagera er i.  Ni verkar inte ha fattat er nuvarande roll riktigt.

Något ni heller inte har tänkt på säkerligen. Detta med att vara opolitisk tjänsteman är ett skydd mot de tjänstemän som lever upp till sin roll. De skall inte behöva byta arbete bara för att regeringen byts ut. De skall tryggt kunna sitta kvar på sina tjänster och fortsätta sitt många gånger uppskattade arbete. Ni undergräver deras trygghet också med era grova övertramp.

Till sist så ser jag att du Anders Kompass, som blev så upplyft av medierna för ett tag sedan, också undertecknat e-posten, om jag förstått sändlistan rätt. Det var mycket trist, jag uppskattade din visselblåsargärning i FN:s tjänst. Nu kastar detta en skugga över hela din gärning tyvärr.

Lite länkar att begrunda för den intresserade:

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/ud-chef-med-s-koppling-bakom-namninsamlingen/

https://ledarsidorna.se/2018/10/uppropet-pa-ud-initiativtagarna-finn-i-den-politiska-ledningens-direkta-narhet/

https://www.svd.se/anstallda-i-regeringskansliet-oroas-for-samarbete-med-sd

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/bildt-sagar-tjanstemannens-upprop-s-markt/

Annonser
Det här inlägget postades i Demokrati, Juridik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s