Nej Ebba Östlin, asylrätten står inte över alla andra samhällsintressen


Jag skrev en ny text med lite annan vinkling än den som publicerades i Expressen, detta som svar på Ebba Östlins artikel där hon påstår att asylrätten är ”absolut”.

Ebba Östlin går till angrepp mot Jimmie Åkesson, dels för att han inte skulle tala för det svenska folket och dels för att asylrätten skulle vara ”absolut” som Östlin uttrycker det. Asylrätten står självfallet inte över alla andra samhällsintressen, vilket den faktiskt gjort i alldeles för hög grad de senaste decennierna. Att asylrätten inte kan övertrumfa alla andra samhällsintressen visade Socialdemokraterna själva i november 2015 när de införde ID och gränskontroller mot Danmark. Hur ”absolut” var asylrätten då Östlin?

Socialdemokraterna ter sig som ett väldigt splittrat parti för väljarna, vilket Östlins inlägg visar. Socialdemokraterna gick faktiskt till val på en betydligt striktare immigrationspolitik än vad de sedan fört i regeringsställning. En icke obetydlig del av väljarna känner sig lurade av Socialdemokraterna, som hade förväntat sig den politik Socialdemokraterna proklamerade vitt och brett inför valet. Att ljuga för väljarna är varken att ”jobba” eller att ”ta ansvar”.

Självklart finns det väljare som är för en slappare immigrationspolitik än den SD står för. Men frågan är inte att Jimmie hänvisade till ”svenska folket”. Det tragiska i detta är att politiska partier i olika konstellationer drivit en immigrationspolitik som saknat folkligt stöd under decennier, en immigrationspolitik som i grunden omdanat det svenska samhället, skapat ”utsatta områden”, gjort samhället otryggt och eroderat vårt gemensamma välfärdssamhälle. Ansvariga politiker har gjort allt detta som representanter för svenska folket. Ett djupt svek mot demokratins grundprinciper.

Samma sak gäller allt tal om ansvar Östlin för fram i sin artikel, socialdemokraterna tillsammans med tidigare regeringar har brustit så mycket i ansvar så skadorna på vårt samhälle är irreversibla. Det går helt enkelt inte att bete sig mer ansvarslöst än vad Socialdemokraterna tillsammans med tidigare regeringar gjort.

Åkesson delade ut flygblad där han påpekade att Sverige är fullt, vilket Östlin och andra kritiserat. Nu delar ju hela EU denna syn med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i spetsen. Jimmie hade om han haft lust kunnat undertecknat flygbladet med ”europeiska folket”. Du Östlin pratar mycket om ansvar. Ditt partis politik har orsakat att hela norra Botkyrka av polisen fått klassificeringen ”särskilt utsatt område”. Nyligen fick Storvreten i södra Botkyrka beteckningen ”utsatt område”. Vi tror att invånarna i Botkyrka näppeligen anser att det är en ansvarsfull politik.

Det här inlägget postades i Botkyrka, Immigrationspolitik, Sverigedemokraterna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nej Ebba Östlin, asylrätten står inte över alla andra samhällsintressen

 1. Björn Wahlgren skriver:

  Minns också händelsen för flera år sedan då somalierna blev fast ett tag i Somalia och inte kunde återvända hit. Det väckte förundran att det var så lätt att återvända till Somalia när de ville. Rimligen återvänder man till den bygd där varifrån man flytt, där bör en del släkt och bekanta finnas kvar, kanske läge för en (till) fru där. De som yppade tveksamhet över hur stort asylbehovet faktiskt varit, blev kallade rasister. Nog kan otrygghet och hot inom Somalia ha flyttat på sig till annan landsdel där men man bör ändå få undra över när flygen går regelbundet mellan Sverige och respektive land i Afrika och Asien vilka motiven egentligen varit för få uppehållstillstånd här. Det är väl nödvändig asyl Sverige beviljar men står inte för en garanti till ett bättre liv med högre standard i allmänhet .

 2. Tage Sundin skriver:

  I samband med en flygbolagskonkurs för några år sedan visade det sig att tusentals somalier med svenskt medborgarskap inte kunde ta sig ”hem” från Somalia. I nuläget sitter tusentals iranier med svenskt medborgarskap fast i Iran eftersom flygningarna till Sverige stoppats.

  Exemplen visar att hela asylinvandringsindustrin förvandlats till en fars, och att väldigt många av de som sökt och söker asyl i Sverige inte alls förföljts eller riskerar förföljelse i hemlandet. De har sökt sig till Sverige av andra och främst ekonomiska skäl.

  Många av asylinvandrarna har blivit hårt arbetande och produktiva i Sverige och gjort landet bättre. Många andra, kanske en majoritet, saknar dock förutsättningar för att i Sverige skapa sig ett gott liv och de utgör en allt större samhällelig belastning inklusive grov kriminalitet och att det kitt som håller samman ett land långsamt luckras upp.

  Låt oss hoppas att riksdagsvalet i september 2022 resulterar i en ny riksdagsmajoritet som kan genomföra de lagändringar som är absolut nödvändiga för att Sverige skall kunna överleva annat än som ett geografiskt begrepp!

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s