Om mig

Jag heter Robert Stenkvist och är 51 år gammal och kandiderar i Botkyrka kommun samt på landstingslistan. Jag arbetar som fritidspedagog och har utbildning för detta, jag trivs mycket bra med mitt arbete. Jag är ensamstående och bor i en lagom stor lägenhet i ett trevligt område nära naturen.

Jag har ett stort antal fritidsintressen som tyvärr fått stå tillbaka en smula för mitt politiska engagemang. Jag är intresserad av att läsa om främst historia och politik. Jag är också intresserad av idrott och träning (håller igång ganska hyggligt tycker jag själv). Jag är också mycket intresserad av djur och natur, som jag har inpå knutarna. Jag skriver en hel del på min blogg vilket upptar en stor del av min tid. I min ungdom tog jag också båtförarbevis.

Jag engagerade mig politiskt då jag inte tyckte att de nuvarande riksdagspartierna drev utvecklingen framåt på en del viktiga områden, utan snarare bakåt. Sverige är på en del områden (dock inte alla) ett sämre land än när jag växte upp. De politiska partiernas uppgift måste vara att göra samhället bättre, inte sämre för medborgarna.

21 kommentarer till Om mig

 1. Josef Boberg skriver:

  Apropå partier;


  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE – ELLER ?

  Så det är mer än lite märkligt att inget av de befintliga riksdagspartierna i Sverige har god folkhälsa överst på sina agendor. Inget parti utanför Riksdagen har det heller – vad jag vet.

  Men undantagen bekräftar principen – och nu finns Hälsopartiet – som bildades ca en månad före valet 2014. Jag gillar deras agenda – som även innefattar att överföra rätten att nyproducera pengar från affärsbankerna till Riksdagen via Riksbanken.

  Näst efter god hälsa – så är vem som står för nyproduktionen av pengar det viktigaste av allt – för att Wi i Sverige skall kunna få uppleva en renässans av den svenska välfärden. Pengar = makt – och om hur att för gott bryta den i dags dato hart när enväldiga makten för affärsbankerna att nyproducera pengar – i mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

 2. Tomas skriver:

  Hej. Tack för ditt jobb för att föra Sverige på rätt väg. Kan du lägga till asylraknaren.se i din länklista så fler folk får se den!

 3. Synnöve Sjöström skriver:

  Jag skäms över att det finns folk som kan bära sig så illa åt som nu senast på Nytorget i Stockholm. Jimmie Åkesson och SD har samma rätt till yttrandefrihet som övriga partier i Sverige.
  En eloge till Jimmie Åkesson som alltid är trevlig och korrekt i debatter och inte ägnar sig åt smutskastning som övriga partier gjör.

  • Stenkvist skriver:

   Phhuuu…hon har fel Mazetti om kommnetarerna. Jag läste 250 stycken och de höll i allmänhet ett bättre tonläge än hon själv i artikeln. Men starta nu ingen kampanj mot henne med oartikulerade budskap. Kritisera sakligt utan personangrepp och ta gärna skärmdump på det så det går att bevisa också.

 4. Hej! Vet inte om mitt förra meddelande kom med men jag läste din artikel om fornlämningarna som ligger i det området där den stora familjeparken Hågelby planeras att byggas. Jag och min klasskamrat är journaliststudenter från Södertörns högskola och gör ett projektarbete om just dessa fornlämningar som tros ligga i marken under denna planerade park. Vi skulle gärna vilja ställa lite frågor till dig rörande ämnet och höra vad du tycker! Du kan svara till min mail: mathildabrorstrom@hotmail.com

  Tack på förhand!

  Mvh Mathilda Brorström

 5. Hej Robert Stenkvist. Jag läste din artikel om fornlämningarna som finns vid det planerade bygget Hågelby. Jag och min klasskamrat är journaliststudenter från Södertörns högskola och vi ska göra ett projektarbete rörande bygget i Fågelby. Vi tänkte höra om du skulle kunna svara på lite frågor rörande fornlämningarna och vad dina åsikter om bygget är. Du får jättegärna mejla mig så fort du kan.

  Hälsningar Mathilda Brorström

 6. Maria skriver:

  Jag hittar ingen privat e-mail till dig så jag skriver här i stället, jag blev inte färdig till att läsa månadens SD-kurir förrän i kväll. Jag ser att du har skrivit en spalt om Petzäll men det finns många saker jag som medlem fortfarande vill veta om den historien.
  Vem godkände att hans namn skulle finnas på en valsedel? Det måste ju finnas någon form av valberedning eller liknande. Vilket ansvar har dessa tagit över problemet. Har de avgått har de uteslutits eller nåt liknande.
  Juholt åker runt på en förlåt mig turne och ber om ursäkt för att han tillskansat bidrag han inte var berättigad till, har ni tänkt be väljarna om ursäkt för att ni satte en gravt alkoholiserad person i riksdagen?

  Jag tycker det är svagt av ett parti att inte kunna skaka fram 20 personer som inte lider av missbruksproblem, och din nonchalanta hållning i spalten att det minsann finns fler av dem i RD gör ingenting bättre. Hur ska partiet förklara detta för medlemmarna. Jag har röstat på ett partiprogram men det måste ju även finnas dugliga personer som håller upp partiprogrammet annars blir det ju ingenting värt.

  • stenkvist skriver:

   Valberedningen satte upp riksdagslistan. Har ingen aning om hur de resonerade. Sannolikt är det svårt att förutse att personer som Petzäll skall flippa ut.

   ”och din nonchalanta hållning i spalten att det minsann finns fler av dem i RD gör ingenting bättre. ”

   Va? har jag skrivit det? Måste kolla.

   • stenkvist skriver:

    Jag har läst igenom spalten en gång till. Jag vill att du förklarar var jag har skrivit detta:

    ”och din nonchalanta hållning i spalten att det minsann finns fler av dem i RD gör ingenting bättre. ”.

  • KLARTEXTEN! skriver:

   Petzäll var en mycket duktig person. Någonstans känner jag att det var rätt av partiet att ge honom en välförtjänt chans genom att sätta upp honom på riksdagslistan. Men ibland går det fel. Man måste ta risker ibland, för att inte bli en lort.

   Av TV-programmen förefaller han att ha börjat sitt drogmissbruk som ett resultat av alla hot och överfall han utsatts för, i sitt politiska arbete. Vore omoraliskt om partiet då övergav honom.

 7. petter skriver:

  bra jobbat robban! 🙂

 8. Patrick Engström skriver:

  Jag gillar dej för många saker.uPE

 9. Nimie skriver:

  Önskar lycka till i valet! 🙂

 10. S-M Värmland skriver:

  Önskar dig en lyckad valrörelse och en plats i riksdagen!

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s