Studenter och lärare på Konstfack kräver att skolan ensidigt stödjer Palestinier 


Ibland får man svart på vitt, det man länge har anat och tom påtalat i en del debatter. Det finns starka krafter som vill politisera våra högskolor, och dessutom lyckats på många håll. Det handlar såklart om en politisering till vänster. 

I en SVD-artikel framkommer det att både studenter och personal på Konstfack kräver av rektorn att hon uttalar sig mot ”de krigsförbrytelser som begåtts av den israeliska regeringen”.  I rektorns brev nämndes varken palestinier eller israeler. Studenterna kräver INTE att rektorn uttalar sig om de mördare israelerna, tvärtom, dessa nämns inte med ett ord. Dessutom ordnades det en tyst demonstration anordnat av ”palestinagrupperna”. 

Enligt artikeln i SvD så skall en student ha skrivit till rektorn att hennes mejl ”blev väldigt med Konstfacks långa och historiskt politiska anda”. 

Ja, det var väl vad vi alla gissade. Studenter kan och skall inte kräva några politiska ställningstaganden från rektorn. Våra högskolor är skattefinansierade myndigheter. De skall inte vara några filialer för vänsterpartiet. Att studenter anser det självklart att högskolan anses vara en filial för Vänsterpartiet är talande. Vi vet alla var de flesta konstnärssjälar hör hemma politiskt, men det är och skall vara en privatsak. Inte något som en statlig myndighet skall förestå. 

Om Stenkvist

För närvarande ledamot riksdagen för SD.
Detta inlägg publicerades i Alt & Misc. Bokmärk permalänken.

Kommentera (tänk på att hålla en trevlig debatt-ton)